Meest recente artikelen

Zo krijg je je afwas streeploos schoon

Doe jij de belangrijkste stap al?

Zo krijg je je afwas streeploos schoon Artikel

Heb je geen vaatwasmachine of was je je delicaat servies liever met de hand af? Wat ook de reden is om de vaat met de hand te doen: één stap is superbelangrijk. Maar doe je hem al?

Zo krijg je je afwas streeploos schoon

Niets zo vervelend dan wanneer je pas afgewassen vaat niet blinkt. Benieuwd hoe je je afwas volgende keer helemaal streeploos schoon krijgt? Volg deze stappen:

1. De basis

Je weet vast wel dat je best met zo warm mogelijk water afwast omdat je dan het grootste aantal bacteriën doodt. Kan je niet goed tegen heet water of heb je een gevoelige huid? Probeer dan eens goeie oude rubberen afwashandschoenen.

Gebruik ook voldoende afwasmiddel. Enkel op die manier blijven er geen vuil- en vetresten achter op je servies en bestek. Ervoor zorgen dat je afwaswater niet meteen vuil is, doe je door eerst de minst vuile items (meestal de glazen) af te wassen en zo 'op te bouwen' naar potten en pannen met de meeste etensresten.

Blijft er veel schuim achter op je borden, glazen of bestek? Spoel ze dan af onder heet water.

Vraag jij je ook weleens af of je eigenlijk beter met de hand afwast of met de vaatwasser? Hier lees je het antwoord.

2. De belangrijkste stap

Dacht je dat het grondig schrobben van je servies de belangrijkste stap bij het afwassen was? Gek genoeg is dat niet het geval. Het allerbelangrijkste wat je moet doen bij de afwas, is je servies helemaal laten opdrogen voor je 't weer in de kast zet.

Vaak belanden nog vochtige borden en bestek in de kast, waardoor ze residuvlekken hebben wanneer je ze er de volgende keer weer uithaalt. Niet bepaald leuk, want je wast natuurlijk net af om je servies spic en span te krijgen.

3. Hoe doe je het?

Er zijn twee manieren om je afwas kurkdroog en dus streeploos schoon te krijgen.

  1. Ten eerste kun je heel grondig afdrogen met een goed absorberende keukendoek en hem tijdens het afdrogen indien nodig vervangen (afdrogen met een vochtige keukendoek is een no go). Heb je trouwens net nieuwe keukenhanddoeken gekocht en absorberen ze niet zo goed? Hier lees je waarom.
  2. Ten tweede kun je je servies extra goed afspoelen met heet water en alles gewoon laten opdrogen in een droogrek. Ondertussen heb jij tijd om andere (misschien wel leukere) dingen te doen.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen