Meest recente artikelen

Frituren zonder frietketel

  • Deel dit artikel:
Frituren zonder frietketel Artikel

Frituren is typisch Belgisch. Ieder dorp heeft wel een frietkot en ieder huis heeft wel een frietketel. Maar wist je dat je ook kan frituren in de wok? Frituren met een oosters kantje dus.

Geen nood, iets frituren in de wok is erg simpel. Het enige wat je nodig hebt is een wokpan, een draadschepje, arachideolie en een stukje brood. En natuurlijk mag je ook de ingrediënten die je wil frituren niet vergeten. Wij denken bijvoorbeeld aan mini-curryworstjes of loempia’s.

Voor het frituren in de wok gebruik je de olie die je ook gebruikt als je aan het roerbakken gaat: arachideolie. Die blijft bij het verwarmen het meest stabiel. Olie geeft bij te hoge temperatuur schadelijke stoffen vrij. Op je frietketel staat doorgaans een temperatuurregelaar, maar wanneer je olie in de wokpan giet, is het meestal raden naar de temperatuur.

Vul de pan voor 1/3de met de olie en verhit. Om te toetsen of de olie heet genoeg is, gooi je er een klein stukje brood in. Daarna kan je de ingrediënten die je wil frituren in de pan leggen. Doe dit met de draadschep. Zo is de kans klein dat je je vingers verbrandt. Draai je ingrediënten af en toe om en laat ze goed opschuimen. Gebruik hier ook je draadschep voor.

Wanneer alles mooi bruingebakken is, neem je weer de draadschep om alles op te scheppen. Laat je mooi gefrituurde ingrediënten nog even uitlekken op keukenpapier en klaar is kees.

Nog een leuk pluspunt: een wokpan uitkuisen is veel makkelijker dan een frietketel!

Gezond smullen kan je alvast van dit gefrituurd lekkers!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen