Fish & chips (3)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fish & chips (3)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef er eventueel een salade en vinaigrette bij 

bereiding
  1. 1

    Klop de bloem met een snuifje zout, het ei en het bier los. Laat 15 minuten rusten.

  2. 2

    Verwarm de friteuse voor op 165°C. Bak de aardappelpartjes, in porties, 5 min. voor. Laat goed uitlekken. Verhoog de temperatuur tot 190°C.

  3. 3

    Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water. Laat schrikken onder ijskoud water. Verhit boter in een steelpan. Voeg de erwtjes toe, schep om. Plet ze grof met een vork. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de aardappelpartjes in de friteuse. Laat uitlekken. Klop het eiwit stijf en spatel door het beslag. Wentel er de visfilets door en leg ze voorzichtig in de friteuse. Bak in ongeveer 5 min. goudbruin.

  5. 5

    Snij de limoen in partjes. Serveer de gebakken vis met de aardappelpartjes, de erwtjes en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop de bloem met een snuifje zout, het ei en het bier los. Laat 15 minuten rusten.

  2. 2

    Verwarm de friteuse voor op 165°C. Bak de aardappelpartjes, in porties, 5 min. voor. Laat goed uitlekken. Verhoog de temperatuur tot 190°C.

  3. 3

    Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water. Laat schrikken onder ijskoud water. Verhit boter in een steelpan. Voeg de erwtjes toe, schep om. Plet ze grof met een vork. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de aardappelpartjes in de friteuse. Laat uitlekken. Klop het eiwit stijf en spatel door het beslag. Wentel er de visfilets door en leg ze voorzichtig in de friteuse. Bak in ongeveer 5 min. goudbruin.

  5. 5

    Snij de limoen in partjes. Serveer de gebakken vis met de aardappelpartjes, de erwtjes en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.