Meest recente artikelen

De lekkerste hoofdgerechten voor Pasen

Vlees, vis én vegetarisch

De lekkerste hoofdgerechten voor Pasen Artikel

Op Pasen is het extra leuk om net dat tikkeltje feestelijker te koken. Wordt een van deze vis-, vlees- of vegetarische hoofdgerechten de topper van jouw paasmenu?

Leg jij  je gezin eens éxtra in de watten met een zalig feestmaal voor Pasen? Een lekker hoofdgerecht maakt altijd indruk. En omdat Pasen altijd een beetje de lente vieren is, kozen we ervoor om typische lente-ingrediënten de hoofdrol te laten spelen in deze hoofdgerechten voor Pasen. Enkele suggesties.

Hoofdgerechten met eieren

Eieren niet geschikt voor een hoofdgerecht? Onzin! Ze zijn eindeloos combineerbaar en geven je menu een instant lentesfeertje. En heb je wat eitjes over na al dat koken, dan gebruik je ze toch gewoon in nieuwe recepten? Maar eerst: paaskost!

Hoofdgerechten met asperges

Mmm, asperges! Wij Belgen zijn er volledig terecht apetrots op. Een paasdiner is dan ook het ideale moment om ze in the spotlight te zetten. Je hoeft niks weg te gooien: zelfs met de schillen en de uiteinden maak je nog iets lekkers. En dan nu: koken maar!

Hoofdgerechten met lamsvlees

Lamsvlees past prima op de paastafel. Deze lenterecepten met lam scoren gegarandeerd.

Hoofdgerechten met kip

Een paasmaal zonder kip, da’s bijna ondenkbaar! Of je nu een volledige kip klaarmaakt, kiest voor een filetje of toch eerder voor kippengehakt: een lekker stukje kip schrééuwt ‘lente’.

Hoofdgerechten met vis

Zalm, kabeljauw en scampi’s doen het altijd goed, maar wist je dat in de lente ook vissen en zeevruchten zoals pladijs, roodbaars, schar en langoustines top zijn?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen