Meest recente artikelen

De lekkerste hoofdgerechten voor Pasen

Vlees, vis én vegetarisch

  • Deel dit artikel:
De lekkerste hoofdgerechten voor Pasen Artikel

Op Pasen is het extra leuk om net dat tikkeltje feestelijker te koken. Wordt een van deze vis-, vlees- of vegetarische recepten de topper van jouw paasmenu?

Kook jij  je gezin eens éxtra in de watten met een zalig feestmaal voor Pasen? Een lekker hoofdgerecht maakt altijd indruk. En omdat Pasen altijd een beetje de lente vieren is, kozen we ervoor om typische lente-ingrediënten de hoofdrol te laten spelen. Enkele suggesties:

Eieren

Eieren niet geschikt voor een hoofdgerecht? Onzin! Ze zijn eindeloos combineerbaar en geven je menu een instant lentesfeertje. En heb je wat eitjes over na al dat koken, dan gebruik je ze toch gewoon in nieuwe recepten? Maar eerst: paaskost!

Asperges

Mmm, asperges! Wij Belgen zijn er volledig terecht apetrots op. Een paasdiner is dan ook het ideale moment om ze in the spotlight te zetten. Zie je het niet zo goed zitten om al die asperges te schillen? Dan moet je onze favoriete dubbele dunschiller eens proberen. Je vindt ‘m hier. Zelfs met de schillen en de uiteinden maak je nog iets lekkers. En dan nu: koken maar!

Lam

Lamsvlees past prima op de paastafel. Wil je je helemaal verdiepen in hoe je ‘t klaarmaakt? Lees dan zeker dit artikel eens. Deze lenterecepten met lam scoren gegarandeerd:

Kip

Een paasmaal zonder kip, da’s bijna ondenkbaar! Of je nu een volledige kip klaarmaakt, kiest voor een filetje of toch eerder voor kippengehakt: een lekker stukje kip schrééuwt ‘lente’.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen