Recept

Risotto met lamskoteletjes, jonge spinazie en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zijn je kinderen niet verzot op de smaak van lamsvlees, maar wil je het hen toch eens laten proeven? Paneer de koteletjes dan eens met panko. Wie weet wordt het met een krokant korstje een echte topper!

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie en voeg de rijst toe. Schep om tot alle korrels glazig zijn.

  2. 2

    Blus met de vermout en laat de alcohol verdampen. Voeg een pollepel van de hete bouillon toe en roer tot de bouillon verdampt is. Herhaal tot alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 15 à 18 minuten.

  3. 3

    Voeg de jonge spinazie in delen toe en roer goed tot de spinazieblaadjes geslonken zijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Breng de risotto op smaak met de munt, een beetje citroensap, de geraspte parmezaan en een klontje boter. Hou de risotto warm.

  4. 4

    Kruid de lamskoteletjes aan beide kanten met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie en een klontje boter in een grote koekenpan. Bak de koteletten langs beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer de koteletjes met de spinazierisotto. Werk af met de verbrokkelde feta en de rest van de jonge spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met lamskoteletjes, jonge spinazie en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!