Recept

Lamsbout met gremolata en hasselback aardappelen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

't Duurt eventjes, maar dan heb je ook een hemelse lamsbout.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 110°C. Schik de lamsbout in een ovenschaal. Mix de olijven, de kappertjes en de oregano tot een fijne pasta, samen met 50 ml olijfolie. Smeer de lamsbout ermee in. Giet de witte wijn bij de lamsbout en dek alles af met een vel aluminiumfolie.

 2. 2

  Gaar het lamsvlees 8 uur in de warme oven, en overgiet regelmatig met jus. Haal het lamsvlees uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200°C.

 3. 3

  Giet het meeste braadvocht in een maatbeker en schik de lamsbout terug in de schotel (samen met een bodempje jus).

 4. 4

  Pel de sjalotten, halveer ze en leg in de schotel. Maak insnijdingen in de geschilde aardappelen, telkens 1 à 2 mm van mekaar, maar snij niet helemaal door en schik ze naast de lamsbout, samen met de sjalotten. Bak nog 30 à 40 minuten zodat het vlees mooi gekorst is en de aardappelen en groenten gaar zijn.

 5. 5

  Snij het uiteinde van de broccolini, blancheer maximaal een minuut en rooster ze de laatste 10 minuten mee in de oven. Werk af met citroenzeste en enkele takjes citroentijm.

 6. 6

  Lepel intussen het vet van de saus en laat nog even inkoken. Mix er 2 gegaarde sjalotten door en serveer bij het lamsvlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout met gremolata en hasselback aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!