Recept

Pappardelle met asperges, ansjovis en gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalige lentepasta. Tip: als je weinig tijd hebt, is een zachtgekookt eitje een prima alternatief!

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges. Blancheer ze ongeveer 7 minuten in gezouten water. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in een andere kookpot in gezouten water.

  2. 2

    Hak de ansjovis fijn. Smelt de boter. Meng de peterselie, ansjovis en olijfolie onder de boter.

  3. 3

    Breng water aan de kook met een flinke scheut azijn. Pocheer de eieren elk apart 4 minuten in het net niet kokende water. Leg ze daarna in een kom met warm water; zo scheuren ze niet.

  4. 4

    Wentel de asperges door wat olijfolie. Gril ze in een grillpan 2 minuten aan elke kant of tot ze mooie grillstreepjes hebben.

  5. 5

    Meng de botersaus onder de pappardelle, verdeel over de borden en leg er 4 asperges bij. Werk af met een gepocheerd ei en wat extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle met asperges, ansjovis en gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!