Recept

Pappardelle met asperges, ansjovis en gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalige lentepasta. Tip: als je weinig tijd hebt, is een zachtgekookt eitje een prima alternatief!

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges. Blancheer ze ongeveer 7 minuten in gezouten water. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in een andere kookpot in gezouten water.

  2. 2

    Hak de ansjovis fijn. Smelt de boter. Meng de peterselie, ansjovis en olijfolie onder de boter.

  3. 3

    Breng water aan de kook met een flinke scheut azijn. Pocheer de eieren elk apart 4 minuten in het net niet kokende water. Leg ze daarna in een kom met warm water; zo scheuren ze niet.

  4. 4

    Wentel de asperges door wat olijfolie. Gril ze in een grillpan 2 minuten aan elke kant of tot ze mooie grillstreepjes hebben.

  5. 5

    Meng de botersaus onder de pappardelle, verdeel over de borden en leg er 4 asperges bij. Werk af met een gepocheerd ei en wat extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle met asperges, ansjovis en gepocheerd ei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Schil de asperges. Blancheer ze ongeveer 7 minuten in gezouten water. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in een andere kookpot in gezouten water.

  2. 2

    Hak de ansjovis fijn. Smelt de boter. Meng de peterselie, ansjovis en olijfolie onder de boter.

  3. 3

    Breng water aan de kook met een flinke scheut azijn. Pocheer de eieren elk apart 4 minuten in het net niet kokende water. Leg ze daarna in een kom met warm water; zo scheuren ze niet.

  4. 4

    Wentel de asperges door wat olijfolie. Gril ze in een grillpan 2 minuten aan elke kant of tot ze mooie grillstreepjes hebben.

  5. 5

    Meng de botersaus onder de pappardelle, verdeel over de borden en leg er 4 asperges bij. Werk af met een gepocheerd ei en wat extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!