Recept

Kedgeree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Brits gerecht met gerookte vis en rijst. 

bereiding
  1. 1

    Leg de vis in een grote koekenpan met het vel naar boven. Giet er 500 ml water op, doe de laurierblaadjes erbij en laat 8 à 10 minuten sudderen tot de vis uit elkaar valt. Laat de vis uitlekken en verwijder het vel. Verwijder de laurierblaadjes, maar bewaar het kookvocht.

  2. 2

    Doe het kookvocht in een pan, voeg de rijst toe, zet een deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten gaar worden. Zet het vuur af en laat al het vocht verdampen.

  3. 3

    Kook de eieren hard in 10 minuten. Blancheer de erwtjes kort.

  4. 4

    Hak de uien en fruit ze zacht in boter. Voeg de specerijen toe en laat al roerend fruiten. Doe de rijst erbij, voeg de room, erwtjes, peterselie, zwarte peper en ten slotte de vis toe. Breng op smaak met citroensap en eventueel extra peper.

  5. 5

    Pel de eieren, snij in kwartjes en leg ze op de rijst. Zet een deksel op de pan en laat nog even doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kedgeree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!