Recept

Piepkuiken in dragonroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor bij de paasbrunch!

Ook lekker: je kunt dit recept ook met kip of Mechelse koekoek maken. Pas de gaartijd dan aan naargelang het gewicht: reken op 1 uur oventijd per kilogram.

De juiste portie: als je een heel menu serveert en er ook de bijgerechten bijgeeft, is een half piepkuiken per persoon prima voor wie geen grote portie vlees wenst. Tafel je liever rijkelijk? Neem dan een heel piepkuiken per persoon.

Nog een slaatje erbij? Maak een salade van slablaadjes naar keuze met de rest van de verse kruiden die je voor dit paasmenu hebt gebruikt. Werk de salade eventueel af met viooltjes voor een extra feestelijke toets.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de piepkuikens met peper, zout en de kippenkruiden. Doe de piepkuikens in een ovenschaal met de olijfolie en gaar ze zo’n 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Haal de piepkuikens uit de oven. Doe de Pineau des Charentes, de kippenbouillon en de room in de ovenschaal, zet de pan op het vuur en laat het vocht indikken tot een mooie saus. Hak de dragon fijn en roer die door de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Piepkuiken in dragonroomsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!