Schelvis met koolstoemp en gepocheerd ei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schelvis met koolstoemp en gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gerechtje

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snij de lente-uien in ringetjes.

  2. 2

    Spoel de kool en snij ze in reepjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Breng de wijn aan de kook met 250 ml water en de laurier. Hou dan het vuur net onder het kookpunt en pocheer er de vis 8 minuten in. Hou de vis warm in een vel aluminiumfolie.

  4. 4

    Stoof de kool met de lente-ui even in boter. Pureer de aardappelen met de melk en een flinke klont boter. Meng met de kool en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Breng een pan met 1 liter water en de wijnazijn aan de kook. Roer een draaikolk en breek er een ei in. Neem van het vuur af en laat 4 tot 5 minuten pocheren. Schep met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit met de andere eieren. Serveer de eieren met de vis en de stoemp. Kruid met peper en werk verder af met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snij de lente-uien in ringetjes.

  2. 2

    Spoel de kool en snij ze in reepjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Breng de wijn aan de kook met 250 ml water en de laurier. Hou dan het vuur net onder het kookpunt en pocheer er de vis 8 minuten in. Hou de vis warm in een vel aluminiumfolie.

  4. 4

    Stoof de kool met de lente-ui even in boter. Pureer de aardappelen met de melk en een flinke klont boter. Meng met de kool en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Breng een pan met 1 liter water en de wijnazijn aan de kook. Roer een draaikolk en breek er een ei in. Neem van het vuur af en laat 4 tot 5 minuten pocheren. Schep met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit met de andere eieren. Serveer de eieren met de vis en de stoemp. Kruid met peper en werk verder af met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.