Recept

Gebraden kip met lentegroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker eten met weinig afwas? Voor dit gerechtje doe je alles op één bakplaat (alleen de peultjes kook je even voor). 

Tip! Laat de kip in stukken snijden door de slager of doe het zelf. Online vind je heel wat filmpjes over hoe je dat juist moet doen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf alle stukken kip goed in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Wikkel de borstfilets in met spek. Leg alle stukken kip in een ingevette ovenschaal.

  2. 2

    Maak de venkels schoon en snij ze in 4 à 6 parten. Schil de wortelen en snij ze dan in gelijke stukken. Spoel de aardappelen en snij ze in stukken van 5 cm. Snipper de tijm. Besprenkel de venkel, wortelen en aardappelen met olijfolie en kruid ze met de tijm, peper en zout. Schik ze daarna bij de kip in de ovenschaal.

  3. 3

    Bak de kip en de groenten 10 minuten in de oven op 200°C. Verlaag de oventemperatuur naar 165°C en laat nog 25 à 30 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Kook de peultjes 1 minuut in gezouten water. Giet ze af, laat ze uitlekken en meng ze door de groenten in de ovenschaal. Bak de kip en de groenten nog enkele minuten in de oven. Besprenkel alles met enkele druppels citroensap, kruid eventueel nog eens met peper en zout en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebraden kip met lentegroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!