Recept

Lamskroon met geroosterde wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het perfecte herfstrecept. Al zal het ook niet misstaan op je paasmenu.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schraap de wortelen. Snij het loof tot 2 centimeter van de wortel weg. Leg de wortelen in een ingevette ovenschaal. Sprenkel er de olie en 1 eetlepel ahornsiroop over. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Keer ze na 10 minuten om.

  2. 2

    Halveer 3 teentjes knoflook. Maak met een scherp mes enkele insnijdingen in het lamsvlees en duw er telkens een half teentje knoflook in en enkele korte takjes rozemarijn. Kruid het vlees met peper en zout. 

  3. 3

    Smelt de helft van de boter in een vuurvaste pan. Bak op het vuur de lamskroon rondom rond aan. Voeg de gepelde sjalotten toe en bak ze even mee.

  4. 4

    Zet de pan, bij de wortelen, in de oven. Voeg de rest van de boter in vlokjes aan het lamsvlees toe en laat in de oven braden gedurende 9 à 12 minuten, lepel er regelmatig het braadvocht over. 

  5. 5

    Haal het vlees uit de oven. Laat het rusten onder aluminiumfolie. Maak de aanbakresten in de ovenschaal los met het borrelglaasje cognac of de wijn, voeg eventueel enkele eetlepels water toe en de sausbinder, laat tot sausdikte inkoken. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. 6

    Mix de tahini met het citroensap, miso, knoflook, 1 eetlepel ahornsiroop en wat water tot een gladde saus. Haal de pitjes uit de granaatappel, hak de pistachenoten en peterselie grof. 

  7. 7

    Snij het lamskroontje tussen de botjes in. Serveer met de jonge wortelen, het sausje en werk af met granaatappelpitjes.
    Tip: Serveer met een feestelijke tabouleh.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroon met geroosterde wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!