Recept

Gegrilde lamsfilet met lamsoor en crème van erwten en witte bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lamsfilet laat zich prima combineren met erwtjes en bonen. Volgens ons nu al een regelrechte lenteklassieker!

bereiding
  1. 1

    Breng een kookpot met gezouten water aan de kook. Kook de diepvrieserwtjes 2 minuten. Giet af.

  2. 2

    Pel de knoflook. Mix de erwtjes met de knoflook, de witte bonen en de hete kippenbouillon in een blender en mix fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg 1 eetlepel boter toe en hou warm.

  3. 3

    Verhit een grillpan. Wrijf de lamsfilet in met olijfolie en kruid met peper en zout en gril 2 minuten aan elke kant. Laat het vlees 5 minuten rusten.

  4. 4

    Pel de sjalot en snij ‘m in fijne reepjes. Smelt een klont boter in een pan en stoof de sjalot 4 minuten. Voeg de lamsoor toe, kruid met peper en enkele druppels citroensap.

  5. 5

    Snij de lamsfilet in porties en serveer met de erwtenpuree en gebakken lamsoor. Werk de puree nog af met verse munt en extra citroensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde lamsfilet met lamsoor en crème van erwten en witte bonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!