Meest recente artikelen

Lam met Pasen

Altijd even lekker

  • Deel dit artikel:
Lam met Pasen Artikel

Lamsvlees is een topper in de paasperiode. Of je het nu gebraden, gegrild, in de pan of in een stoofpotje serveerd, lam is altijd even lekker.

Zo klaar?

Lam wordt rosé gegeten. Laat je het te lang bakken, dan droogt het vlees uit en wordt het zelfs hard. Hoe lang je het vlees juist moet bakken, wordt bepaald door welk deel van het lam het is en de grootte van het stuk. Een kleiner stukje bak je snel aan op een hoog vuur terwijl vette ribbetjes beter smaken als je ze grilt.

De delen van het lam

Lamsschouder is een erg veelzijdig stukje vlees. Het kan worden opgerold als gebraad of in stukken worden gesneden voor een stoofpotje of een tajine. Meestal kun je kiezen uit ontbeende lamsschouder of volledige.

De bout is de achterbil. Dit is het lekkerste stuk omdat daar het meeste vlees zit. Het mooiste stuk zit bovenaan het been: dat is de schenkel.

Ribbetjes kennen we allemaal, maar ken je lamscarré? Dat zijn de eerste vier ribben van het lam.

De nek is het goedkoopste deel van het dier. Lamsnek is geschikt voor zacht en traag sudderen.

Lekker met Pasen

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lamsstoofpot met zilveruitjes

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevulde lamsfilet met tijmgremolata

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lamskoteletjes met muntdressing

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lamsschenkel met rozemarijn en erwtenpuree

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pinchos van lam en kruidenmayonaise

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen