Meest recente artikelen

Lamsvlees met Pasen

Altijd even lekker

  • Deel dit artikel:
Lamsvlees met Pasen Artikel

Lamsvlees is een topper in de paasperiode. Of je het nu gebraden, gegrild, in de pan of in een stoofpotje serveerd, lam is altijd even lekker.

Zo klaar?

Lam wordt rosé gegeten. Laat je het te lang bakken, dan droogt het vlees uit en wordt het zelfs hard. Hoe lang je het vlees juist moet bakken, wordt bepaald door welk deel van het lam het is en de grootte van het stuk. Een kleiner stukje bak je snel aan op een hoog vuur terwijl vette ribbetjes beter smaken als je ze grilt.

De delen van het lam

Lamsschouder is een erg veelzijdig stukje vlees. Het kan worden opgerold als gebraad of in stukken worden gesneden voor een stoofpotje of een tajine. Meestal kun je kiezen uit ontbeende lamsschouder of volledige.

De bout is de achterbil. Dit is het lekkerste stuk omdat daar het meeste vlees zit. Het mooiste stuk zit bovenaan het been: dat is de schenkel.

Ribbetjes kennen we allemaal, maar ken je lamscarré? Dat zijn de eerste vier ribben van het lam.

De nek is het goedkoopste deel van het dier. Lamsnek is geschikt voor zacht en traag sudderen.

Probeer deze recepten met lamsvlees voor Pasen

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen