Meest recente artikelen

Lamsvlees met Pasen

Altijd even lekker

  • Deel dit artikel:
Lamsvlees met Pasen Artikel

Lamsvlees is een topper rond Pasen. Of je het nu gebraden, gegrild, in de pan of in een stoofpotje serveert, een stukje lam is altijd even lekker.

Zo klaar?

Lamsvlees wordt rosé gegeten. Laat je het te lang bakken, dan droogt het vlees uit en wordt het zelfs hard. Hoe lang je het vlees precies moet bakken, wordt bepaald door welk deel van het lam het is én de grootte van het stuk. Een kleiner stukje bak je snel aan op een hoog vuur, terwijl lamsribbetjes beter smaken wanneer je ze grilt.

De delen van het lam

  • Lamsschouder is een erg veelzijdig stukje vlees. Het kan worden opgerold als gebraad of in stukken worden gesneden voor een stoofpotje of een tajine. Meestal kun je kiezen uit een ontbeende of een volledige lamsschouder.
  • De bout is de achterbil. Dit is het lekkerste stuk omdat daar het meeste vlees zit. Het mooiste stuk zit bovenaan het been: dat is de schenkel.
  • Ribbetjes kennen we allemaal, maar ken je lamscarré? Dat zijn de eerste vier ribben van het lam.
  • De nek is het goedkoopste deel van het dier. Lamsnek is geschikt voor zacht en traag sudderen in stoofpotjes.

Probeer deze recepten met lamsvlees voor Pasen

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen