Recept

Ovenschotel met nasi goreng, kippengehakt en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gehaktovenschotel, nu eens niet met puree maar met rijst.

Tip: rijst die één dag oud is en die je in de koelkast hebt bewaard, is ideaal om te verwerken in een schotel als gebakken rijst, omdat hij minder zal plakken en een stevigere structuur heeft.

bereiding
  1. 1

    Maak het gemarineerde kippengehakt: meng het gehakt, de hoisinsaus, sojasaus, chili-vlokken, peper en zout in een kom. Rasp er de gember bij. Laat het geheel minstens 30 minuten marineren.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak het gemarineerde kippengehakt tot het gaar is. Zet opzij.

  3. 3

    Maak de nasi goreng: laat de erwtjes ontdooien. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortel en snij in blokjes.

  4. 4

    Verhit olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de erwten en gekookte rijst toe. Roer goed. Meng er de sojasaus onder en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kip onder de rijst en schik in een ovenschaal. Maak kuiltjes in de nasi goreng en breek de eieren in de kuiltjes. Bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de eieren gaar zijn naar jouw voorkeur. Snij ondertussen de lente-uitjes fijn.

  6. 6

    Garneer de ovenschotel met fijngehakte lente-uitjes, geroosterde sesamzaadjes en werk af met koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met nasi goreng, kippengehakt en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!