Recept

Geroosterde asperges met burrata, gekonfijte tomaten en quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Blancheer de asperges 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Halveer de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Pel en snipper de knoflook, spoel en snipper de tijm- en rozemarijnblaadjes. Meng de knoflook en de kruiden met 50 ml olijfolie en de koriander- en venkelzaadjes. Sprenkel over de kerstomaatjes en kruid met peper en fleur de sel. Zet 25 à 30 minuten in de oven 200°C. Roer regelmatig om.

  3. 3

    Rooster de amandelen in een pan en voeg op het einde ook de gepofte quinoa toe. Spoel het basilicum, hak fijn en meng door de amandel- en quinoacrumble, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Wentel de asperges door een beetje olijfolie en grill ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout. Verdeel de asperges en burrata over een bord. Werk af met de gekonfijte tomaatjes en de amandel-quinoacrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde asperges met burrata, gekonfijte tomaten en quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!