Recept

Vogelnestjes met tomatensaus en dikke frieten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ware klassieker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook 4 eieren in 10 minuten hard. Spoel ze onder ijskoud water en pel. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het vijfde ei en het paneermeel toe. Kneed tot een smeuïg geheel.

  2. 2

    Rol een gehaktbal van zo’n 5 à 6 cm dik, leg de bal in je hand en duw er een kuiltje in, ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en kneed er het vlees rond. Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen, tot je een egaal vogelnestje krijgt. Leg ze op een groot bord en zet ze even in de koelkast.

  3. 3

    Korst de vogelnestjes rondom aan in een beetje boter, leg ze in een ovenschaal en schuif ze nog 25 tot 30 minuten in de oven om verder te garen.

  4. 4

    Verwarm de friteuse voor op 160°C. Schil de aardappelen en snij in dikke frieten. Bak ze voor in de friteuse en laat even uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Maak de saus. Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze glazig in olijfolie. Voeg de suiker, de tomatenpuree en wat sambal toe. Laat alles enkele minuten bakken en roer regelmatig om. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C. Bak de frieten krokant, schud goed op en bestrooi met zout.

  7. 7

    Halveer de vogelnestjes. Serveer met de tomatensaus en een portie frieten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes met tomatensaus en dikke frieten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!