Meest recente artikelen

6x vegetarisch kerstmenu

Feesten zonder vlees of vis

6x vegetarisch kerstmenu Artikel

Kalkoen, oesters, kreeft: het zijn vaste gasten aan de feesttafel. Maar wat als je vegetariërs te gast hebt? Of wanneer je zelf geen vlees eet? Dan maak je gewoon een heerlijk vegetarisch kerstmenu! We serveren 6 opties, van snel tot chic.

De kans is best groot dat er een vegetarische nonkel of nicht aan je feesttafel schuift. No problemo: zelfs voor het meest kieskeurige gezelschap vind je hier een vegetarisch kerstmenu. Van leuke sharinggerechtjes tot een mediterrane feestdis, van snel en makkelijk tot superchic. Je zou voor minder flexitariër worden. Wedden dat aan het eind van de avond niemand het vlees heeft gemist?

Vegetarisch kerstmenu 1: voor elk wat wils

Kroketjes, veggie vol-au-vent, een chocomoussetaart… Deze heerlijke vegetarische gerechtjes vallen bij haast iedereen in de smaak: klein en groot, alleseter of veggie-fan.

Save

Menu 2: sharing is caring

Foodsharing is niet voor niets een blijvende trend. Niets gezelliger dan een feestelijk gerechtje in het midden van tafel te zetten en er met z’n allen van te smullen… Al zijn ze misschien té lekker om ze te willen delen…

 

Menu 3: supersnel

Moet je werken of last minute nog wat cadeautjes scoren? Of moet je onverwacht het feestdiner organiseren? Geen enkele reden tot paniek. Een kerstmenu koken in 1 uurtje? Het kan!

 

 

Menu 4: extra feestelijk

Omdat het tijdens de feestperiode toch nét iets meer mag zijn. Truffel, champagne, faux gras, vijgen… Met dit vegetarisch kerstmenu leg je jezelf en je gasten echt in de watten.

 

Menu 5: heerlijk mediterraan

De zomer lijkt intussen al eeuwen geleden. Doe je gasten daarom een minizonvakantie cadeau met dit zuiders getinte feestmenu. Deze gerechten brengen de zon aan huis en zijn ook nog eens helemaal vegetarisch!

Menu 6: groenten in de hoofdrol

Je kunt natuurlijk all the way gaan met de focus op groente. Voor de niet-vegetariërs aan de dis kun je bij deze groentegerechten eventueel zelfs een stukje vlees of vis voorzien. Maar ook zonder zal niemand met honger van tafel gaan. Deze groenten zijn een feest op het bord!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen