Fondue, ook voor vegetariërs!
Veggie
Wat met vegetariërs aan tafel als je fondue of gourmet voorziet?
Fondue
- Voorzie een aparte fondue met plantaardige olie. Druivenpitolie is de beste keuze om te fonduen, omdat het een vrij neutrale smaak heeft. En waarom die aparte fondue? Omdat vegetariërs hoogstwaarschijnlijk niet zo’n fan zijn van hun groenten naast je vlees of vis fonduen.
- Voorzie niet alleen stevige groenten (zoals bloemkool, broccoli, courgette en paprika) maar ook groenteballetjes, tofublokjes, falafel, …
- Stem je bijgerechten en dips ook af op je vegetarische gasten. Dips zoals aioli, pesto en tartaar smaken heerlijk bij veggie ingrediënten.
Gourmet
- Voorzie lekker veel soorten smeltkaas die je in de pannetjes kan smelten. Ook leuk: mini-omelet, mini-pizza of mini-pannenkoek, hartig én zoet.
- Geen pannetjes? Kies voor groenten die aangenaam grillen, zoals zuiderse groenten en stevige wintergroenten. Lekkere combo’s: champignons en kruidenkaas of aubergine, tomaat en mozzarella.
- Ook plakjes tofu, halloumi en fruit doen het goed. Denk bijvoorbeeld aan ananas, appel en sinaasappel die je heerlijk kunt karamelliseren met een beetje honing.