Recept

Bloemkoolsteak met chimichurri en krieltjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Toptip!

Prik door de stam van de bloemkool om de garing te controleren. Dit is het hardste stuk van de bloemkool en heeft dus iets meer tijd nodig dan de roosjes. De stam smaakt trouwens heerlijk zoet, zeker niet weggooien dus.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 195°C. Snij dikke plakken van de bloemkool en schik ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ze afhankelijk van de dikte 30 à 35 minuten in de oven.

 2. 2

  Spoel de krieltjes, snij ze doormidden en schik ze in een aparte ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gaar de krieltjes 30 minuten mee in de oven en schep ze af en toe om.

 3. 3

  Maak ondertussen de chimichurri. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de koriander en de peterselie fijn. Meng de kruiden samen met de chilipeper, de ui, de knoflook en de azijn onder de olijfolie. Kruid de chimichurri met peper en zout.

 4. 4

  Haal de geroosterde bloemkool en de aardappelen uit de oven. Lepel de chimichurri over de bloemkool. Werk de geroosterde aardappelen af met de dragon en geef ze erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolsteak met chimichurri en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!