Gevulde artisjokken met taleggio
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde artisjokken met taleggio

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de artisjokken overlangs in twee en verwijder het hooi met een lepel.

  2. 2

    Leg de artisjok in het kokende water. Voeg het citroensap toe en laat 30 minuten koken.

  3. 3

    Snij de korst van de taleggio en snij de kaas in kleine blokjes. Spoel de peterselie en hak fijn. Meng de kaas met de peterselie en kruid met zwarte peper. Hou enkele blokjes kaas apart.

  4. 4

    Haal de artisjok uit het water en laat goed uitlekken. Vul ze met het kaasmengel en steek tussen de blaadjes nog stukjes kaas.

  5. 5

    Gaar de artisjokken 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de artisjokken overlangs in twee en verwijder het hooi met een lepel.

  2. 2

    Leg de artisjok in het kokende water. Voeg het citroensap toe en laat 30 minuten koken.

  3. 3

    Snij de korst van de taleggio en snij de kaas in kleine blokjes. Spoel de peterselie en hak fijn. Meng de kaas met de peterselie en kruid met zwarte peper. Hou enkele blokjes kaas apart.

  4. 4

    Haal de artisjok uit het water en laat goed uitlekken. Vul ze met het kaasmengel en steek tussen de blaadjes nog stukjes kaas.

  5. 5

    Gaar de artisjokken 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.