Recept

Mini avocado cheesecakes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Hoewel avocado vooral in guacamole wordt verwerkt, kun je ’m ook perfect gebruiken in desserten. Avocado bevat namelijk zoveel ‘gezonde’ vetten dat het een perfecte plantaardige room- of botervervanger is. Bovendien heeft het vruchtvlees een neutrale smaak waardoor de avocado niet zal overheersen. Opgelet: de cheesecakes moeten een nachtje opstijven.

bereiding
 1. 1

  Zet een antiaanbakpannetje op het vuur en rooster er de kokos, walnoten en hazelnoten in. Mix de noten fijn en doe de rest van de ingrediënten voor de bodem erbij. Mix fijn, maar niet helemaal glad zodat er nog wat structuur in het ‘deeg’ zit.

 2. 2

  Neem kleine vormpjes en leg op de bodempjes en cirkeltje bakpapier. Doe wat van het vijgen-notenmengsel op de bodem en druk goed aan zodat je een min of meer gladde en gelijkmatige bodem krijgt. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.

 3. 3

  Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad groen smeuïg mengsel. Proef en voeg extra limoensap of siroop toe. Haal de taartvormpjes uit de koelkast en schep het avocadobeslag in de vormpjes. Plaats opnieuw in de koelkast en laat een nachtje opstijven.

 4. 4

  Haal de taartjes net voor het serveren uit de koelkast en haal ze voorzichtig uit de vorm. Werk af met een plakje limoen en wat geschaafde donkere chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini avocado cheesecakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!