Recept

Vegetarische vol-au-vent van paddenstoelen en prei met filodeegroosjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor wie toch snakt naar een stukje vlees: deze vol-au-vent is ook lekker met gebakken pancetta of kippenhaasjes. Op die manier wordt het een snelle variant op de klassieke vol-au-vent.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon. Snij de Parijse en kastanjechampignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in stukken. Halveer de prei, spoel goed en snipper fijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons en de prei toe en breng op smaak met peper, zout, tijm en citroensap. Stoof rondom rond goed aan.

  3. 3

    Klop de ricotta los met de room, schep mee onder de champignons. Schep het geheel in een ovenbestendige ronde ovenschaal.

  4. 4

    Snij het filodeeg in reepjes en verfrommel tot roosjes, leg de roosjes op de champignons tot de schaal helemaal vol is. Smelt de boter en bestrijk er de filodeegroosjes mee. Bestrooi met sesamzaadjes en gaar 20 minuten in de oven. Lekker met een slaatje van winterpostelein, veldsla of rucola erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische vol-au-vent van paddenstoelen en prei met filodeegroosjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!