Bladerdeeglepel met manchegocrème en dadels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeeglepel met manchegocrème en dadels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk feestelijk hapje! Je kunt de bladerdeeglepels nog bestrooien met geraspte parmezaan en gesnipperde tijm voor je ze in de oven schuift voor extra veel smaak!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de manchego in stukjes, verwarm de kaas met de slagroom in een pannetje, laat smelten en kruid met peper. Giet in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Klop de eidooier los. Snij met een mes 8 lepels uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw een putje in het ovale gedeelte zodat je een lepelvorm verkrijgt en bestrijk met de eidooier. Bak in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

  3. 3

    Ontpit de dadels en snij ze in reepjes. Spuit een toefje manchegocrème op de lepeltjes en werk af met dadelreepjes en een druppeltje honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de manchego in stukjes, verwarm de kaas met de slagroom in een pannetje, laat smelten en kruid met peper. Giet in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Klop de eidooier los. Snij met een mes 8 lepels uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw een putje in het ovale gedeelte zodat je een lepelvorm verkrijgt en bestrijk met de eidooier. Bak in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

  3. 3

    Ontpit de dadels en snij ze in reepjes. Spuit een toefje manchegocrème op de lepeltjes en werk af met dadelreepjes en een druppeltje honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.