Kroketjes van aardappel en eekhoorntjesbrood met chili-knoflooktartaar
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kroketjes van aardappel en eekhoorntjesbrood met chili-knoflooktartaar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kroketjes 2.0!

bereiding
  1. 1

    Kook of stoom de aardappelen gaar en pureer ze. Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in heet water, giet af en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Snipper het eekhoorntjesbrood heel fijn. Stoof de sjalot en het eekhoorntjesbrood 2 minuten in een scheutje olijfolie.

  3. 3

    Meng het gebakken eekhoorntjesbrood met de aardappelpuree, 1 eidooier, 1 el bloem en de parmezaan en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Rol balletjes van de puree. Wentel ze eerst door de bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en tot slot door de panko. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  5. 5

    Maak de tartaar. Pel en plet de knoflook. Meng de mayonaise met de chili, de knoflook, het paprikapoeder, de bieslook en wat zout.

  6. 6

    Frituur de kroketjes goudbruin in hete frituurolie. Serveer de kroketjes met de tartaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook of stoom de aardappelen gaar en pureer ze. Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in heet water, giet af en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Snipper het eekhoorntjesbrood heel fijn. Stoof de sjalot en het eekhoorntjesbrood 2 minuten in een scheutje olijfolie.

  3. 3

    Meng het gebakken eekhoorntjesbrood met de aardappelpuree, 1 eidooier, 1 el bloem en de parmezaan en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Rol balletjes van de puree. Wentel ze eerst door de bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en tot slot door de panko. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  5. 5

    Maak de tartaar. Pel en plet de knoflook. Meng de mayonaise met de chili, de knoflook, het paprikapoeder, de bieslook en wat zout.

  6. 6

    Frituur de kroketjes goudbruin in hete frituurolie. Serveer de kroketjes met de tartaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.