Pavlova met amarenakersen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pavlova met amarenakersen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de meringues perfect op voorhand maken. Bewaar ze het liefst op een droge plek in een luchtdichte doos. Als ze met vocht in contact komen, worden ze wak. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Klop de eiwitten stijf met de suiker, het maïszetmeel en het citroensap.

  2. 2

    Maak 8 rondjes van 2 eetlepels eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een lepel putjes in het midden. Bak de meringues 2 uur in de oven.

  3. 3

    Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt. Lepel het mengsel in de putjes van de meringues. Leg er telkens drie amarenakersen op en overgiet met 1 koffielepel van het kersensap. Werk af met wat munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Klop de eiwitten stijf met de suiker, het maïszetmeel en het citroensap.

  2. 2

    Maak 8 rondjes van 2 eetlepels eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een lepel putjes in het midden. Bak de meringues 2 uur in de oven.

  3. 3

    Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt. Lepel het mengsel in de putjes van de meringues. Leg er telkens drie amarenakersen op en overgiet met 1 koffielepel van het kersensap. Werk af met wat munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.