Salade van fijngesneden spruitjes met kikkererwten en granaatappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van fijngesneden spruitjes met kikkererwten en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eens een andere manier om spruitjes als bijgerecht te bereiden. Lekker bij een stukje zalm, bijvoorbeeld.

bereiding
  1. 1

    Snij de harde uiteinden van de spruitjes. Spoel de spruitjes en snij ze in fijne reepjes. Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Haal de pitjes uit de granaatappel. Pel de rode ui en snij 'm in fijne ringen. Giet de kikkererwten af en spoel goed.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel geraspte schil hebt. Meng voor de dressing de citroenschil met het sap van de citroen, de honing en 3 eetlepels olijfolie.

  3. 3

    Meng tot slot alle ingrediënten met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de harde uiteinden van de spruitjes. Spoel de spruitjes en snij ze in fijne reepjes. Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Haal de pitjes uit de granaatappel. Pel de rode ui en snij 'm in fijne ringen. Giet de kikkererwten af en spoel goed.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel geraspte schil hebt. Meng voor de dressing de citroenschil met het sap van de citroen, de honing en 3 eetlepels olijfolie.

  3. 3

    Meng tot slot alle ingrediënten met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.