Meest recente artikelen

12 verrassende dingen die je kan maken met courgette

Verrassend lekker

12 verrassende dingen die je kan maken met courgette Artikel

Soms kan ook een simpele courgette verrassend uit de hoek komen. Voor alle courgettelovers verzamelden wij enkele verrassende receptideetjes met deze heerlijke zomergroente.

1 Gemarineerde courgettes

Deze gemarineerde courgettes zijn zalig in een fris slaatje en bovendien ook erg leuk om te geven als culicadeau.

 

2 Courgetti

Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, is gezond, makkelijk te maken en overheerlijk. Probeer zeker deze courgetti met pesto, venusschelpjes en langoustines. Fan? Probeer dan zeker ook deze 6 courgetti varianten.

 

3 Brood

Niets zaliger dan de geur van versgebakken brood in je huis. Verwerk er eens courgette in, zoals in deze focaccia.

4 Bagels

Heerlijk, zo’n bagel! Wil je het eens anders aanpakken en hem een originele twist geven? Maak dan eens een courgettebagel. Beleg hem daarna met eiersalade of tomatencompote om hem helemaal af te maken!

https://www.pinterest.com/pin/237494580328407532/

5 Met courgettebloemen

Wist je al dat je ook de bloemen van de courgette mag eten? Vul ze bijvoorbeeld op met gehakt of een lekker kaasje, zoals deze gevulde courgettebloem. Ook de bloemen van pompoen, kool, radijs, tuinbonen, schorseneer of rucola zijn een ware delicatesse. Meer weten over eetbare bloemen? Klik dan hier.

6 Pizza met courgettebodem

Genieten én tegelijkertijd lief zijn voor je lijn? Ja het kan! Deze pizza met courgettebodem is de gezonde variant van jouw diepvriespizza. Klik hier voor meer koolhydraatarme recepten. Toch liever een gewone bodem? Gebruik de courgette dan als topping.

7 Frietjes

Wil je eens iets anders, en gezonder, dan aardappelfrietjes? Maak dan eens lekkere courgettefrietjes! Benieuwd van welke groenten je nog allemaal frietjes kan maken? Klik dan hier.

 

8 Confituur

Niet alleen van fruit kun je confituur maken, ook courgetteconfituur is heerlijk. Probeer zeker dit recept eens!

 

 

9 Flan

Deze courgetteflan is ééntje voor de durvers. Maar geloof ons, eens je hem geprobeerd hebt, ben je helemaal verkocht!

10 Gebak

Brownies of cake van maken van courgettes? Ja, het kan! Hoewel het misschien een beetje raar klinkt, is het erg lekker én je eet zo eenvoudig een extra portie groenten. Zeker het proberen waard, want wist je dat je 300 gram groenten per dag zou moeten eten?

11 Muffins

Verwerk courgettes in muffins voor lekker smeuïge, hartige cakejes.

 

 

12 Pannenkoeken

Hoewel de klassieke pannenkoek natuurlijk overheerlijk is, kan een beetje afwisseling soms ook leuk zijn. Dankzij deze courgettepannenkoek kan je nu ook pannenkoeken als avondeten eten. Zalig!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen