Gemarineerde courgettes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gemarineerde courgettes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je eet courgettes nooit meer anders! Ook geschikt voor als je vegan eet.

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en snij ze in 1⁄2 cm dikke linten of plakken. Bak ze in porties aan beide kanten goudbruin in telkens 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, neem ze uit de pan en doe ze in 2 glazen bokalen van 1 à 1,5 l.

  2. 2

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken van 4 à5 cm. Pel en halveer de knoflook. Fruit de lente- ui en de knoflook even aan in 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout en doe ze bij de courgettes.

  3. 3

    Spoel de limoen en snij hem in dunne schijfjes. Spoel de marjolein, schud droog en pluk de blaadjes. Doe de limoen, marjolein, kardemompeulen en peperbolletjes in de rest van de olie. Giet de olie over de courgettes in de bokalen en sluit ze hermetisch af. Laat 1 nacht trekken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en snij ze in 1⁄2 cm dikke linten of plakken. Bak ze in porties aan beide kanten goudbruin in telkens 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, neem ze uit de pan en doe ze in 2 glazen bokalen van 1 à 1,5 l.

  2. 2

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken van 4 à5 cm. Pel en halveer de knoflook. Fruit de lente- ui en de knoflook even aan in 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout en doe ze bij de courgettes.

  3. 3

    Spoel de limoen en snij hem in dunne schijfjes. Spoel de marjolein, schud droog en pluk de blaadjes. Doe de limoen, marjolein, kardemompeulen en peperbolletjes in de rest van de olie. Giet de olie over de courgettes in de bokalen en sluit ze hermetisch af. Laat 1 nacht trekken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.