Meest recente artikelen

7 groenten waar je heerlijke frietjes van kan maken

Gezonde frietjes? Het kan!

7 groenten waar je heerlijke frietjes van kan maken Artikel

Meermaals per week frietjes eten zonder bij te komen? Ja, het kan! Maak ovenfrietjes van deze 7 groenten en geniet heel de week lang van onze Belgische trots.

Heb jij al eens gehoord van pompoen- of courgettefrietjes? Wij kunnen je alvast verzekeren dat ze het proberen waard zijn! Maar naast pompoen en courgette zijn er zijn nog groenten waar je lekkere frietjes van kan maken.

Van welke groenten kun je frietjes maken?

Groentefrietjes lukken het best met stevige groenten zoals zoete aardappel, pompoen of pastinaak.

Hoe krijg je ze lekker krokant?

Zoete aardappel, pompoen en pastinaak bevatten vrij veel zetmeel. Daarom is het een goed idee om frietjes van zulke zetmeelrijke groenten na het snijden even af te spoelen en droog te deppen. Te veel zetmeel kan de frietjes melig maken. Een andere truc is om de groentefrietjes te wentelen in maïszetmeel, dat zorgt voor een extra krokante buitenkant.

In de friteuse of in de oven?

Dat kan allebei! In een airfryer lukt het trouwens eveneens. Groentefrietjes kun je ook frituren in een diepe pan of stoofpot zonder antiaanbaklaag, dan kun je ze eruit scheppen met een schuimspaan. Krokant bakken in de oven is wat moeilijker, maar wel veel gezonder. Je kunt je groentefrietjes ook eerst blancheren, dan droogdeppen en laten afkoelen en nadien frituren of in de oven bakken. Dat is eigenlijk hetzelfde als het voorbakken van de traditionele aardappelfrietjes.

En dan nu … aan de slag!

Deze groentefrietjes veroveren gegarandeerd een plek in je hart (en op je weekmenu).

1. Pastinaak

2. Knolselder

3. Courgette

4. Wortel

5. Zoete aardappel

6. Aubergine

7. Pompoen

Geperforeerde Tala crisper bakplaat Libelle Lekker Shop

Bak je groentenfrietjes lekker krokant op deze crisper bakplaat van Tala, verkrijgbaar in de Libelle Lekker Shop.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen