Recept

Courgetteflan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineler kan het haast niet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de courgettes. Halveer 2 courgettes (hou er één apart) en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees (met schil) in grove stukken. Snij de andere courgette in plakjes. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook. Hak de peterselie. Verwarm de oven voor op 130 °C.

  2. 2

    Breng water aan de kook en kook de stukken courgette gaar in ongeveer 8 minuten. Laat ze uitlekken in een zeef.

  3. 3

    Neem 250 g gekookte courgetteblokjes en mix ze samen met de eieren, room, knoflook, bloem, basilicum- en muntblaadjes in een blender tot een romige massa. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vet 6 ovenschoteltjes in met olijfolie. Vul de vormpjes met de courgettemix en zet ze in een warmwaterbad in de oven. Laat 50 à 60 minuten garen. Laat afkoelen.

  5. Tomatensaus

  6. 5

    Meng de sjalot met de tomatenblokjes, peterselie, olijfolie en 2 el citroensap. Kruid met peper en zout.

  7. 6

    Grill de courgetteplakjes. Serveer ze met de flan van courgette en de frisse tomatensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgetteflan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!