Recept

Pizza van geitenkaas met courgette en parmaham

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Los de gist op in het lauwe water. Voeg het gistwater toe aan de bloem en los het daarin op. Maak een draaibeweging met je hand en kneed het water en de bloem tot een homogene massa. 

 2. 2

  Voeg de suiker, de olijfolie en het zout toe en meng het geheel verder tot een zacht, soepel deeg. Laat het deeg 1 uur rusten op een warme plek, dek de kom af met een vochtige doek. Na 1 uur is het deeg gerezen. Verwarm de oven voor 220°C. Verdeel het deeg in 4 porties en rol de deegballetjes uit tot een ovale, platte pizza. Verdeel de zachte geitenkaas erbovenop. Bestrooi met een beetje zout en peper. Schuif in de oven en bak in 10 à 15 minuten gaar en knapperig.

 3. 3

  Snij ondertussen de courgetten met behulp van mandoline in flinterdunne plakjes. Halveer de kerstomaten en spoel de rucola. Haal de pizza uit de oven en beleg met de carpaccio van courgette, enkele plakjes parmaham, kerstomaten, rucola en goudsbloemen.

 4. 4

  Maak de basilicumolie door de olie met de knoflook en basilicum te mixen in de blender. Besprenkel de pizza met de basilicumolie en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza van geitenkaas met courgette en parmaham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!