Recept

Muffins met courgette, feta en basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette. Snij overlangs doormidden, haal de zaadjes eruit met een lepel en rasp het vruchtvlees grof, wikkel in een doek en duw het vocht eruit.

  2. 2

    Pel de knoflook en haal de groene kern eruit. Spoel het basilicum, pluk de blaadjes en snipper het equivalent van 1 eetlepel. Meng het hele ei met de eidooier, de room, nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Verkruimel de feta en pers er de knoflook boven. Doe er het basilicum bij en klop tot een romig mengsel. Doe er de geraspte courgette bij en schep goed om.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. 5

    Bestrijk 4 muffinvormpjes binnenin licht met olie. Verdeel er het courgettemengsel over en zet 30 minuten in de oven. Laat 15 minuten afkoelen en ontvorm. Werk af met basilicum en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Muffins met courgette, feta en basilicum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!