Met ricotta gevulde courgettebloemen
bereiding
- 
                        1 Schrob de citroen goed schoon onder heet water, wrijf droog en rasp de schil. Rasp de parmezaan. Spoel de citroentijm, schud droog en pluk de blaadjes. 
- 
                        2 Doe de ricotta in een kommetje, kruid met een greepje fleur de sel en wat versgemalen peper, meng er de geraspte parmezaan en citroenschil door en ten slotte de citroentijm. 
- 
                        3 Wrijf de courgettebloemen voorzichtig schoon met een zuivere keukendoek. Open de bloemblaadjes en verwijder de stamper. 
- 
                        4 Vul de courgettebloemen met de ricottavulling en sluit de bloemblaadjes weer door ze lichtjes om elkaar te draaien. Bind ze voorzichtig op met een eindje keukengaren. 
- 
                        5 Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gevulde courgettebloemen 2 minuten. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 2 minuten. Serveer meteen. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                