Recept

Bonenburger met krokante courgettefrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige zelfgemaakte bonenburger met augurk, vegan smeltkaas en een grote dot ketchup. Lekker met knapperige courgettefrietjes. Tip: plantaardige smeltkaas vind je in gespecialiseerde supermarkten en de biowinkel. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier op twee bakplaten.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook, snij de paprika in blokjes. Meng de gespoelde en uitgelekte zwarte bonen met de ui, knoflook, geraspte wortel en paprika en mix fijn.

  3. 3

    Meng het maïszetmeel met 1 eetlepel warm water, de srirachasaus, chilipoeder, komijn, peper en zout tot een papje en meng door de gemixte bonen. Voeg het verkruimelde brood en de bloem toe. Vorm burgers van de mengeling en leg ze op de bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij de courgette in frietdikke staafjes. Meng het maïszetmeel met het zout en wentel er de courgette door. Verdeel ze over de andere bakplaat. Bak ongeveer 10 minuten aan beide kanten.

  5. 5

    Snij de augurken en tomaten in plakjes, maak de sla schoon. Snij de broodjes open en leg er wat sla, een vegan burger, wat augurk, tomaat en een sneetje vegan kaas op en leg er de andere helft van de broodjes op. Serveer met ketchup.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bonenburger met krokante courgettefrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!