Meest recente artikelen

Op Pasen start je met een... paasontbijt

Met zelfgebakken brood, en eieren natuurlijk

Op Pasen start je met een... paasontbijt Artikel

Zijn alle paaseieren gevonden? Dan is het tijd om aan tafel te schuiven voor een gezellig paasontbijt. Ontdek hier onze tips en recepten.

1. Eieren

Eieren mogen niet ontbreken op het paasontbijt. Een zachtgekookt eitje? Lekker! Maar op Pasen mag het toch dat tikkeltje extra zijn. Serveer het eitje met soldaatjes en dukkah of met asperges omwikkeld met rauwe ham.

Liever een roereitje? Serveer het dan in de eierschaal met paascroutons erbij. Breek voorzichtig de hoedjes van de eieren, spoel de schalen voorzichtig schoon en zet ze in een eierdopje. Vullen met roerei en klaar!

Lekker veel luxe? Serveer dan Benedict eieren met spinazie en hollandaisesaus of oeufs en cocotte met garnalen.

2. Paasbrood

Brood, nog zo’n onmisbare lekkernij op het paasontbijt. Verse pistolets, stokbrood of rozijnenbrood, vers van de bakker. Of ga gewoon zelf aan het bakken. Die ronde koffiekoeken met rozijnen kan je ook gemakkelijk zelf maken.

Met een konijnenbrood of een lammetjesbrood blijf je helemaal in de in de paassfeer en het zijn bovendien echte kinderfavorieten.

Of waag je aan een gevlochten paasbrood . De kinderen kunnen zelfs een handje helpen. Laat hen de ingrediënten afwegen en in de keukenrobot doen, kijken hoe alle ingrediënten zich vermengen tot een heerlijk brooddeeg, het deeg vlechten, …

Nog een topper op het paasontbijt: verloren brood met bessen of wentelteefjes met oranjebloesem en vruchtensalsa.

3. Een beetje fruit

Al die paaschocolade kan wel wat tegengewicht gebruiken. Enter: fruit op de paastafel. Maak het feestelijk met een citrussalade met Griekse yoghurt of hoorntjes met quinoa-fruitsalade en yoghurt. Of serveer een lekkere smoothie.

4. Homemade beleg

Wil je kosten noch moeite sparen voor het paasontbijt? Maak dan ook je eigen broodbeleg. Chocopasta of confituur voor de zoetekauwen en eiersaladehummus of tzatziki voor fans van hartig.

5. Extraatjes op het paasontbijt

Wat zegt er meer feest dan een grote stapel pannenkoeken? Pannenkoeken in de vorm van een konijntje, natuurlijk! In deze video ontdek je hoe je zo’n schattige pancake bunny maakt. Extra gezond? Gebruik dan het recept voor deze havermoutpancakes.

Ook leuk: een grote pot granola op tafel of een mandje vol ontbijtmuffins met appeltjes.

6. Een lekker drankje

Met of zonder alcohol (want het is feest), jij kiest!

7. En iets zoets om af te sluiten

Bij een feestontbijt hoort ook een zoete afsluiter. Wat denk je van deze ideeën?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen