Recept

Gevlochten paasbrood met kwarteleitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Om je paasontbijt in stijl te starten.

bereiding
  1. 1

    Doe de gist in een kommetje en voeg de suiker toe. Los op in 50 ml warme melk. Roer glad. Zeef de bloem met 1 tl zout in een kom. Klop 1 ei los in een kommetje. 

  2. 2

    Meng de gistoplossing met het losgeklopte ei, de bloem en de zachte boter (in blokjes) en roer de rest van de melk erdoor met een houten lepel. Als het mengsel egaal is kneed dan verder met de hand gedurende 10 minuten of kneed het deeg in de keukenrobot, tot het als een bal van de wand loskomt. Dek de kom af met een doek en laat het deeg 40 minuten rijzen op een warme plaats. 

  3. 3

    Kneed het deeg nogmaals snel door en verdeel in 3 stukken. Rol die tot 3 lange worstjes. Leg ze naast elkaar en begin in het midden te vlechten, eerst naar onderen toe, vlecht daarna het bovenste deel. Vouw de uiteinden naar elkaar tot een krans. Leg in elk gaatje een gekookt kwartelei. Laat opnieuw afgedekt 1 uur rijzen. 


  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200° C. Bestrijk het deeg met het overige losgeklopte ei en zet het in het midden van de oven. Bak in 35 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
     

  5. TIP: samen delen

  6. 5

    Helemaal hip & trendy: het afbreekpaasbrood. Verdeel het hierboven gemaakte basisdeeg in kleine 16 kleine balletjes. Leg 1 balletje in het midden van een taartvorm, leg er 5 omheen en dan daarna nog eens 10; zo krijg je een broodjeskrans. Bestrooi met sesamzaadjes en zet in de oven. Je kunt tussen de balletjes ook nog blokjes cheddarkaas, ontpitte zwarte olijfjes en gesnipperde lente-ui verstoppen voor een hartige variant. 

  7. De kids koken mee

  8. 6

    Bakken is écht iets voor kinderen: de ingrediënten afwegen en in de keukenrobot doen, samen met mama of papa kijken hoe alle ingrediënten zich vermengen tot een heerlijk brooddeeg... Magisch! Laat ze meehelpen met het vlechten van het paasbrood, dan kunnen ze zelf de complimenten in ontvangst nemen aan de brunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevlochten paasbrood met kwarteleitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!