Lammetjesbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lammetjesbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele broodcreatie

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem in een kom. Meng met de suiker, de gist en het zout. Doe er 1 ei bij, het water en de olie. Kneed tot een soepel deeg. Is het te droog, doe er dan wat water bij. Is het te nat, neem dan meer bloem.

  2. 2

    Vorm een bol van het deeg, leg 'm in een kom en dek de kom af. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume verdubbeld is.

  3. 3

    Vorm 15 stukjes deeg van elk 45 g elk, voor het lijfje. Verdeel de rest in 1 groter stuk (60 g) voor de kop, 2 stukjes (35 g) voor de poten en nog een stukje voor een staartje en een oor.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bol het deeg op en vorm het lam op een bakplaat met bakpapier. Laat 10 minuten rusten.

  5. 5

    Klop het resterende ei los en bestrijk er het brood mee. Druk er de oogjes in (peperkorrels of rozijnen). Bak 30 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem in een kom. Meng met de suiker, de gist en het zout. Doe er 1 ei bij, het water en de olie. Kneed tot een soepel deeg. Is het te droog, doe er dan wat water bij. Is het te nat, neem dan meer bloem.

  2. 2

    Vorm een bol van het deeg, leg 'm in een kom en dek de kom af. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume verdubbeld is.

  3. 3

    Vorm 15 stukjes deeg van elk 45 g elk, voor het lijfje. Verdeel de rest in 1 groter stuk (60 g) voor de kop, 2 stukjes (35 g) voor de poten en nog een stukje voor een staartje en een oor.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bol het deeg op en vorm het lam op een bakplaat met bakpapier. Laat 10 minuten rusten.

  5. 5

    Klop het resterende ei los en bestrijk er het brood mee. Druk er de oogjes in (peperkorrels of rozijnen). Bak 30 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.