Recept

Recept van Véronique Leysen: zachtgekookt eitje met soldaatjes en dukkah

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dukkah kun je écht uitpakken. Bij je zondagse tikkeneike bijvoorbeeld.

Voor de dukkah
  1. 1

    Stamp het koriander-, komijn- en venkelzaad en de zwarte peper fijn in een vijzel.

  2. 2

    Verhit een pan zonder vetstof. Rooster de gecrushte kruiden en het sesamzaad. Zorg dat het niet aanbakt.

  3. 3

    Hak de pistache- en amandelnoten fijn.

  4. 4

    Meng het sesamzaad, de specerijen, de noten en het anijspoeder onder elkaar. Voeg een snufje zout toe en schep het mengsel over in een mooi kommetje.

Voor de tikken eikes
  1. 1

    Zet water op het vuur en wacht tot het kookt. Doe de eitjes erin en time 4 minuten. Toast ondertussen je brood in de broodrooster of in de oven onder de grill (2-3 min) en snij ze daarna in reepjes om echte ouderwetse soldaatjes te maken, zodat je goed kan soppen in je eitje.

  2. 2

    Spoel je eitjes zodra ze klaar zijn onder koud water zodat ze zeker niet verder opwarmen en hard worden binnenin.

  3. 3

    Dip je soldaatjes in olijfolie, daarna in een kommetje dukkah en daarna in je eitje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Recept van Véronique Leysen:  zachtgekookt eitje met soldaatjes en dukkah

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!