Recept

Pistolets

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Broodjes voor je zondagse ontbijtje!

bereiding
 1. 1

  Doe de bloem met de suiker en het zout in een grote kom en roer even los. Maak er een kuiltje in. Verbrokkel de gist in het lauwe water en roer tot een papje. Laat 10 minuten rusten tot het schuimt. 

 2. 2

  Doe het bakpoeder in een kopje, voeg de azijn toe en roer, het zal beginnen schuimen. Voeg het gistpapje en het bakpoederpapje toe aan de bloem en meng er beetje bij beetje de bloem door. Kneed het deeg 10 minuten tot het mooi elastisch is. Laat het afgedekt 40 minuten rijzen.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 50°C. Zet een kommetje met warm water onderaan in de oven. Verdeel het deeg in 24 gelijke bolletjes. Leg ze op twee met bakpapier beklede bakplaten.

 4. 4

  Zet de bakplaten met de pistolets in de oven en schakel de oven na 5 minuten uit. Laat nog 1 uur rijzen. De temperatuur blijft even en zorgt ervoor dat het deeg mooi zal rijzen.

 5. 5

  Haal de pistolets uit de oven. Verwarm de oven voor op 240°C. Stuif met een plantenspuit wat water over de pistolets, leg ze terug op de bakplaat en bak ze één plaat per keer gedurende 12 minuten. Laat even afkoelen op een rooster. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistolets

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!