Meest recente artikelen

Hoe weet je wanneer confituur klaar is?

Doe de stollingstest

  • Deel dit artikel:
Hoe weet je wanneer confituur klaar is? How to's

Dat zelfgemaakte confituur altijd beter smaakt dan confituur uit de winkel, wist je al. Maar wist je ook al hoe je kunt testen of je confituur klaar is? Wij zochten het voor je uit.

Van welke vruchten je het best confituur maakt, welke tools je ervoor nodig hebt, wat pectine is en wat nu ook alweer het verschil was tussen gelei, chutney en confituur, las je al in ons grote confituurdossier. Nu vertellen we je ook hoe je kunt zien wanneer je confituur precies de ideale dikte heeft bereikt zodat je ‘m in bokaaltjes kunt doen..

Benodigdheden

  • Het deksel van de pot waarin je je confituur wilt bewaren (of een ander schaaltje)
  • Een houten lepel

Zo doe je het:

  1. Schep met een houten lepel een klein beetje van de hete confituur op het deksel van de confituurpot (of op een ander schaaltje).
  2. Wacht drie tellen. Als de confituur meteen stolt, is hij klaar om in de pot gegoten te worden. Test dit nog eens extra door het dekseltje een beetje schuin te houden: de confituur moet blijven hangen en niet naar één kan van het deksel lopen. Is dat wel het geval, dan moet hij nog wat langer koken.

In dit filmpje zie je nog eens hoe het werkt

 

 

Lees ook…

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Confituur van peer en veenbessen

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Confituur van bosvruchten

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Confituur van rode bessen en sinaasappel

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Confituur van aardbei en rabarber (2)

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen