Meest recente artikelen

Hoe weet je wanneer confituur klaar is?

Doe de stollingstest

Hoe weet je wanneer confituur klaar is? How to's

Dat zelfgemaakte confituur altijd beter smaakt dan confituur uit de winkel, wist je al. Maar wist je ook al hoe je kunt testen of je confituur klaar is? Wij zochten het voor je uit.

Is de confituur klaar?

Van welke vruchten je het best confituur maakt, welke tools je ervoor nodig hebt, wat pectine is en wat nu ook alweer het verschil was tussen gelei, chutney en confituur, las je al in ons grote confituurdossier. Nu vertellen we je ook hoe je kunt zien wanneer je confituur klaar is, of met andere woorden: wanneer hij precies de ideale dikte heeft bereikt zodat je 'm in bokaaltjes kunt doen.

Benodigdheden

  • Het deksel van de pot waarin je je confituur wilt bewaren (of een ander schaaltje)
  • Een houten lepel

Zo doe je het:

  1. Schep met een houten lepel een klein beetje van de hete confituur op het deksel van de confituurpot (of op een ander schaaltje).
  2. Wacht drie tellen. Als de confituur meteen stolt, is hij klaar om in de pot gegoten te worden. Test dit nog eens extra door het dekseltje een beetje schuin te houden: de confituur moet blijven hangen en niet naar één kan van het deksel lopen. Is dat wel het geval, dan moet hij nog wat langer koken.

Recepten om uit te proberen 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen