Meest recente artikelen

Confituur maken: kies het juiste potje

Want juist bewaren is belangrijk

  • Deel dit artikel:
Confituur maken: kies het juiste potje Artikel

Niet zomaar elk potje in de keukenkast is geschikt om te vullen met jouw zelfgemaakte confituur. De glasdikte van het bokaaltje is essentieel om te voorkomen dat het springt. Weet je het niet zeker, vraag dan raad in de winkel.

Confituurpotjes met schroefdeksel

Confituurpotje met schroefdeksel

Eenmaal deze potjes zijn dichtgeschroefd, kun je de potjes omgekeerd laten afkoelen. Lekken maken geen kans. Het nadeel van deze potjes is dat ze na veelvuldig gebruik zullen oxideren. Aan de binnenkant van het deksel ontstaat een bruin randje; niet echt smakelijk. Vervang het deksel als je zo’n roestrandje ontdekt.

Confituurpotjes met rubberen ringen

Confituurpotje met rubberen ring

Deze potjes kun je hergebruiken. Je mag ze wel niet omgekeerd laten afkoelen, want dat krijg je lekken – en je wilt toch niet dat je lekkere zelfgemaakte confituur verloren gaat? Vul potjes met rubberen ringen ook niet tot de rand. Als je ze sluit, zullen ze anders overlopen.

Tip: Ben je niet zeker of je een potje mag gebruiken als confituurpot? Warm je potjes dan goed op voor je er confituur in giet. Als ze barsten, doorstaan ze de hitteproef niet.

Nog meer weten over confituur?

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen