Kweeperengelei

Zo maak je ‘t
  1. Spoel de kweeperen grondig en snij ze in grove stukken.

  2. Doe ze in een pan en voeg water toe tot ze net onder staan. Doe er het citroensap, de kruidnagel en de kaneel bij. Breng aan de kook en laat 3 uur zachtjes sudderen.

  3. Zet een zeef boven een kom, met daarin een vochtige kaasdoek of een keukenhanddoek. Schenk er de vruchten in en laat ze goed uitlekken. Knijp dan ook het laatste sap er nog uit.

  4. Laat het sap inkoken tot er nog driekwart van overblijft. Meet 750 ml van het sap af en doe er de geleisuiker bij. Laat 4 minuten borrelend doorkoken

  5. Neem de gelei van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Varkenskroon met pompoenpuree en kweeperensaus