Appel-citroengelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appel-citroengelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Gelei wordt gemaakt van fruitsap en niet van het fruit zelf. De lekkerste maak je van vruchten die veel sap bevatten: appelen, druiven, peren, maar ook van rozen, paardenbloemen en vlierbloesem kun je gelei maken.

bereiding
  1. 1

    Snij de appelen met schil en klokhuis in schijfjes. Doe ze in een kookpot en voeg zoveel water toe tot de appelen net onder water staan. Kook ze op een zacht vuur tot ze bijna uiteenvallen. Laat ze uitlekken en meet 800 ml appelsap af.

  2. 2

    Voeg het citroensap en geleisuiker toe en breng aan de kook. Roer regelmatig om. Zodra het kookt laat je het nog ½ minuut doorkoken en neem je de pot van het vuur. Roer verder van het vuur, tot het schuim verdwenen is.

  3. 3

    Giet onmiddellijk tot aan de rand in steriele bokaaltjes en sluit af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de appelen met schil en klokhuis in schijfjes. Doe ze in een kookpot en voeg zoveel water toe tot de appelen net onder water staan. Kook ze op een zacht vuur tot ze bijna uiteenvallen. Laat ze uitlekken en meet 800 ml appelsap af.

  2. 2

    Voeg het citroensap en geleisuiker toe en breng aan de kook. Roer regelmatig om. Zodra het kookt laat je het nog ½ minuut doorkoken en neem je de pot van het vuur. Roer verder van het vuur, tot het schuim verdwenen is.

  3. 3

    Giet onmiddellijk tot aan de rand in steriele bokaaltjes en sluit af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.