Abrikozenconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Abrikozenconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwarm een bodempje abrikozenconfituur en bestrijk er je taarten of gebak mee, voor een mooie glans. Abrikozenconfituur is ook heerlijk in een klassieke rolbiscuit of een Limburgse vlaai.

bereiding
  1. 1

    Spoel de abrikozen en verwijder de pitten. Mix het vruchtvlees en voeg het citroensap toe.

  2. 2

    Doe de abrikozenpuree en de suiker in een kookpot, meng goed en laat een halfuur rusten.

  3. 3

    Breng al roerend aan de kook en laat 3 à 4 minuten goed doorkoken.

  4. 4

    Schep de confituur in glazen bokaaltjes (met schroefdeksel). Sluit het deksel en laat de bokaaltjes omgekeerd afkoelen. Keer ze daarna terug om en bewaar op een koele plek of in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de abrikozen en verwijder de pitten. Mix het vruchtvlees en voeg het citroensap toe.

  2. 2

    Doe de abrikozenpuree en de suiker in een kookpot, meng goed en laat een halfuur rusten.

  3. 3

    Breng al roerend aan de kook en laat 3 à 4 minuten goed doorkoken.

  4. 4

    Schep de confituur in glazen bokaaltjes (met schroefdeksel). Sluit het deksel en laat de bokaaltjes omgekeerd afkoelen. Keer ze daarna terug om en bewaar op een koele plek of in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.