Recept

Aardbeienconfituur

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dé klassieke confituur in zes eenvoudige stappen.

bereiding
 1. 1

  Spoel 1 kilogram aardbeien in een zeef en laat ze goed uitlekken. Snij de kroontjes weg en weeg de aardbeien zodat je het nettogewicht kent.

 2. 2

  Snij de aardbeien in stukjes en doe ze in een ruime pan. Weeg de helft van het nettogewicht van de aardbeien in geleisuiker (2:1) af (dat zal iets minder dan 500 g zijn).

 3. 3

  Strooi de afgewogen geleisuiker over de aardbeien en laat 2 uur onder deksel trekken. Intussen kun je de glazen potjes steriliseren waarin je straks je confituur doet.

 4. 4

  Breng de aardbeien al roerend aan de kook en laat 3 minuten op hoog vuur doorkoken. Schuim af en check de stolling. Laat indien nodig nog wat verder inkoken.

 5. 5

  Schep de hete confituur over in een mengbeker: zo kun je hem makkelijker over de potjes verdelen en zul je minder snel morsen op de randen (en vuile randen = kans op schimmelvorming). Vul glazen potjes (van 200 ml) tot net onder de rand en sluit ze hermetisch af.

 6. 6

  Keer de potjes om, zodat de lucht onder het deksel verdwijnt, en laat 15 minuten staan. Keer ze weer om en laat verder afkoelen. Bewaar confituur op een koele, donkere plek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeienconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!