Natalies budgetvriendelijke weekmenu
Lief voor je portemonnee
Lief voor je portemonnee en toch lekker creatief voor het hele gezin? Redactrice Natalie serveert je met plezier een budgetvriendelijk weekmenu.
Natalie: "Lekker eten hoeft écht niet duur te zijn. Ik probeer altijd boodschappen te doen volgens het seizoen, want dan zijn groenten en fruit niet alleen het lekkerst, maar ook het goedkoopst. En ja, ook ik pluis de reclamefolders uit en shop promo's op producten die lang bewaren, zoals tomatenblokjes, pasta en diepvriesproducten. De kunst van budgetvriendelijk koken is immers ook om creatief met die goed gevulde voorraadkast om te springen."
3x kopen in bulk
- "Noten koop ik minstens één keer per maand in bulk. Amandelschilfers staan bijvoorbeeld altijd in mijn voorraadkast. Het zijn relatief goedkope noten en ik vind ze zeer smaakvol. Even roosteren in de pan en ze geven een gerecht meteen een heel andere dimensie. Bovendien zijn amandelen superdankbaar in zowel zoete als hartige gerechten. Deze week gebruik ik ze in meerdere gerechten. Nog een voordeel: een handvol noten stilt als gezond tussendoortje de honger."
- "Ultieme budgettip: ik koop kipkruiden – en andere droge kruiden die ik vaak gebruik, zoals oregano, paprikapoeder, kerriepoeder en spaghettikruiden – in groot formaat, want dat is goedkoper. Hiermee vul ik telkens mijn kleine kruidenpotjes in de lade opnieuw aan."
- "Diepvriesvis hoeft echt niet onder te doen voor verse vis. Het is handig in gebruik, want je haalt gewoon uit wat je nodig hebt, én een pak vriendelijker voor je portemonnee. Vaste witte vis, fishsticks en zalm zitten daarom standaard in onze diepvries."
Maandag: warme herfstsalade met gebakken aardappeltjes, peren en varkensmignonette
Natalie tipt: “Ook leker met gebakken appeltjes in plaats van peren. Voeg voor een zoete toets nog gedroogde veenbessen toe.”
€ 2,55 per persoon
Dinsdag: spirelli met pompoen, prei en kruidenkaas
Natalie: “Restje pasta over? Schep de pasta met de saus in een ovenschaal, bestrooi hem met gemalen kaas en zet hem de volgende dag in de oven als snelle lunch.”
€ 3,85 per persoon
Woensdag: omeletwrap met andijvie en spek
Natalie: “Dit passe-partout lunchgerecht kun je aanpassen aan het seizoen. Lekker in de zomer met tomaat-mozzarella en in de lente met gewokte groene asperges.”
€ 3,60 per persoon
Donderdag: witloofwok met balletjes en appel
Natalie: “Het bittere witloof combineert heerlijk met de zoete appel en honing. Zo maak je van witloof een echte gezinstopper. Kies voor een nog snellere variant: rijst uit een stoompakje, die is klaar in amper 2 minuten.
€ 2,95 per persoon
Vrijdag: enchilada’s met fishsticks
Natalie tipt: “Altijd handig om in huis te hebben: een pittige kant-en-klare salsasaus. Lekker in allerhande Mexicaanse schotels zoals burrito’s en enchilada’s, en natuurlijk als dip voor tortillachips. Je vindt deze salade bij de chips in de supermarkt.”
€ 2,85 per persoon
Zaterdag: kipstoofpotje met pommes duchesse en witloofslaatje
Natalie: “Lepel de gebakken champignons pas op het einde door het stoofpotje, zo blijven ze lekker krokant.”
€ 3,75 per persoon
Zondag: vis onder aardappelkorst met erwtjes en wortelen
Natalie: Goede diepvriesvis is makkelijk in gebruik, maar let op bij het ontdooien. Diepvriesvis laat namelijk iets meer vocht los dan verse vis. Als je al op voorhand weet wat er op het menu staat, leg je de diepgevroren vis de avond voordien het best al in de koelkast. Leg de vis – het liefst in de verpakking – in een kom om het vocht op te vangen.”
“Is de vis helemaal ontdooid? Dep ’m dan goed droog met keukenpapier en bereid hem net zoals verse vis. Ben je vergeten om de vis uit de vriezer te nemen, dan kun je ’m in de plastic verpakking spoelen onder koud water of een uurtje in koud water leggen. Ververs regelmatig het water. In de microgolfoven ontdooien is minder goed, omdat de vis dan toch wat zal opwarmen en taai zal worden tijdens het bereiden.”
€ 3,50 per persoon
Dessert: perenstrüdel
Natalie: “Ook lekker met kant-en-klare appel- of perencompote!”
€ 3 per persoon
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!