Homemade vijgenconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Homemade vijgenconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgemaakte confituur is altijd een winner! De kleur is afhankelijk van de soort vijgen die je gebruikt. Bij groene vijgen kun je eventueel wat aalbessen of frambozen toevoegen om de confituur dieprood te kleuren.

bereiding
  1. 1

    Snij de gespoelde vijgen in partjes, doe ze samen met de steranijs in een steelpannetje en bestrooi met de confituursuiker.

  2. 2

    Laat zo’n 10 minuten trekken en zet dan op een zacht vuurtje, voeg een klein scheutje water toe en laat zachtjes pruttelen tot je een geleiachtige structuur met stukjes vijg hebt. Pers de limoen, doe het sap bij de confituur en meng nogmaals. Giet de confituur in een bokaaltje, draai het deksel erop en laat ondersteboven afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de gespoelde vijgen in partjes, doe ze samen met de steranijs in een steelpannetje en bestrooi met de confituursuiker.

  2. 2

    Laat zo’n 10 minuten trekken en zet dan op een zacht vuurtje, voeg een klein scheutje water toe en laat zachtjes pruttelen tot je een geleiachtige structuur met stukjes vijg hebt. Pers de limoen, doe het sap bij de confituur en meng nogmaals. Giet de confituur in een bokaaltje, draai het deksel erop en laat ondersteboven afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.