Bessengelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bessengelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker lang bewaren

bereiding
  1. 1

    Spoel de bessen en doe ze in een pan, samen met 2 el water en het takje tijm. Verwarm ze zachtjes en laat koken tot de bessen openbarsten.

  2. 2

    Doe de bessen door de roerzeef, zodat vellen, pitjes en steeltjes achterblijven.

  3. 3

    Meet 1 liter van het sap af en doe er de suiker bij. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelend doorkoken. Neem van het vuur en roer nog 1 minuut.

  4. 4

    Schenk de gelei in bokaaltjes en sluit ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de bessen en doe ze in een pan, samen met 2 el water en het takje tijm. Verwarm ze zachtjes en laat koken tot de bessen openbarsten.

  2. 2

    Doe de bessen door de roerzeef, zodat vellen, pitjes en steeltjes achterblijven.

  3. 3

    Meet 1 liter van het sap af en doe er de suiker bij. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelend doorkoken. Neem van het vuur en roer nog 1 minuut.

  4. 4

    Schenk de gelei in bokaaltjes en sluit ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.