Bessengelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker lang bewaren

bereiding
  1. 1

    Spoel de bessen en doe ze in een pan, samen met 2 el water en het takje tijm. Verwarm ze zachtjes en laat koken tot de bessen openbarsten.

  2. 2

    Doe de bessen door de roerzeef, zodat vellen, pitjes en steeltjes achterblijven.

  3. 3

    Meet 1 liter van het sap af en doe er de suiker bij. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelend doorkoken. Neem van het vuur en roer nog 1 minuut.

  4. 4

    Schenk de gelei in bokaaltjes en sluit ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bessengelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Spoel de bessen en doe ze in een pan, samen met 2 el water en het takje tijm. Verwarm ze zachtjes en laat koken tot de bessen openbarsten.

  2. 2

    Doe de bessen door de roerzeef, zodat vellen, pitjes en steeltjes achterblijven.

  3. 3

    Meet 1 liter van het sap af en doe er de suiker bij. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelend doorkoken. Neem van het vuur en roer nog 1 minuut.

  4. 4

    Schenk de gelei in bokaaltjes en sluit ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!