Meest recente artikelen

9 heerlijke manieren om pastinaak te combineren

Zo maak je van pastinaak de ster van je herfstmenu!

9 heerlijke manieren om pastinaak te combineren Artikel

Pastinaak is een echte kameleon in de keuken. Deze romige, zoete wortel past even goed bij aardse smaken en warme kruiden als bij frisse, fruitige toetsen. De favoriete combinaties van culi-redacteur Jolien? Die ontdek je hier!

1. Met appel & hazelnoot

Het frisse van appel en de crunch van hazelnoot maken de zachte zoetheid van pastinaak nog spannender. Rooster pastinaak in de oven met appel en noten. Heerlijk bij de hartige smaak van gegrild vlees.

2. Met mosterd

Mosterd zorgt voor pit en brengt de zoete smaak van pastinaak mooi in balans. Maak een stevige salade met geroosterde pastinaak en een krachtige mosterddressing. Ook lekker in stoofpotjes.

3. Met knoflook

Deze warme, kruidige smaak geeft het romige karakter van pastinaak meer pit. Lekker bij gratins, puree, ovengerechten, en stoofpotjes

4. Met spek

De zoute en umami-smaak van spek of ham zijn de ideale tegenhanger voor de natuurlijke zoetheid van pastinaak. Combineer ze bijvoorbeeld in een groentetaart, romige stamppot of een lekkere pasta.

5. Met peer & geitenkaas

Voor een gedurfd contrast combineer je geroosterde pastinaak met zoete stukjes peer of honing, en verkruimelde zoute geitenkaas of gorgonzola. Ideaal in een traybake of herfstsalade.

6. Met rozemarijn of tijm

De kruidige geur van rozemarijn en tijm haalt de aardse ondertoon van pastinaak helemaal naar boven. Rooster pastinaakpartjes met olijfolie en rozemarijn.  Simpel, maar onweerstaanbaar bij kip of varkenshaasje. Of maak er een lekkere saus mee.

7. Met champignons

Aards op aards: paddenstoelen sluiten perfect aan bij de volle, zoete smaak van pastinaak. Stoof pastinaak met champignons, ui en tijm in wat room, voor een rijke saus of heerlijke hartige taartvulling.

8. Met sinaasappel

Citrusaroma’s geven de volle smaak van pastinaak een frisse twist. Ideaal bij wild of gebraad, maar ook in zoete gerechten zoals muffins.

9. Met witte vis

Een zachte puree van pastinaak en aardappel past perfect bij de delicate smaak van witte vis zoals kabeljauw. Ook een vispannetje met dunne schijfjes pastinaak is een lekker idee!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Jolien Hens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen